Saturday, November 11, 2023

Περί Πολυτεχνείου...

 Για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχω δηιουργήσει ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή σύντομης ιστορίας, με λόγο απλό και ομοιοκαταληξία στο κείμενο, για να βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν καλύτερα την επέτειο. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδω:


 

Κατασκευές που κάναμε επεξεργάζονται το σύνθημα του πολυτεχνείου "ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" και φυσικά το σύμβολο της ειρήνης.

περσινό δείγμα:


και απο τα φετινά μας




Στο paidopoula.blogspot βρήκαμε τις μάσκες (τους χαρακτήρες) της ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗΣ της Ε. Φακίνου και αφου ζωγραφίσαμε τον ήρωα της επιλογής μας σκεφτήκαμε τι θα έλεγε ο ήρωας αυτός στον άδικο ΛΑΔΕΝΙΟ...


Η αγάπη όλα τα νικά και η ευχή μας για ΕΙΡΗΝΗ στον δύσκολο αυτό καιρό με δυο πολέμους στην 'γειτονιά' μας, μας οδηγεί σε αντιπολεμικές δραστηριότητες και κατασκευές. Ένα απόσπασμα του Γ. Ρίτσου για την ειρήνη συνοδεύει το ατομικό κολλάζ που θα φτιάξουμε με το σύμβολο της ειρήνης.
Μπορείτε να πατήσετε στη φωτογραφία και να κατεβάσετε το αρχείο. Θα γεμίσουμε το σύμβολο με ψηφίδες που θα κόψουμε οι ίδιοι... (θα ανεβάσω φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα εν καιρώ)




No comments:

Post a Comment

Δείτε ακόμα

Κανόνες που θα πεις κι ένα τραγούδι!

 Πόσο όμορφο να τραγουδάς με τα παιδιά στο νηπιαγωγείο, πόσα πράγματα γίνονται ευκολότερα εαν τα κάνεις τραγουδάκι! Έτσι λοιπόν για φέτος, θ...

Δημοφιλή